Beleef Waterreijk
op een Aziatische manier!

Lancering TukTuks WaterReijk

  6 juni 2013

Lancering 8 ElektroTukTuks in WaterReijk, een samenwerkingsverband tussen verschillende ondernemers. 

Lancering TukTuks

Op donderdag 6 juni om 17 uur worden bij het restaurant het Binnenhof in Paasloo 8 electrische tuktuks gelanceerd middels een parade door de weerribben. Gedeputeerde Theo Rietkerk en wethouder Luc Greven zullen het startsein geven van de TukTuk Parade. Ook geïnteresseerden kunnen kennis maken met de bijzondere Aziatische driewielers die vanuit Thailand naar het gebied WaterReijk (gemeente Steenwijkerland) zijn gehaald, om toeristisch ingezet te worden.

Toeristische samenwerking

Zeven ondernemers uit het gebied, te weten initiatiefnemer dierenpark Taman Indonesia (Kallenkote), Hoeve Montigny (Giethoorn), de Strandhoeve (Baarlo), het Binnenhof (Paasloo), de Rietstulp (Giethoorn), Maargies Hoeve (Kallenkote) en Arendshorst (Giethoorn) hebben de handen ineengeslagen en een coöperatie opgericht. Gezamenlijk zetten zij de tuktuks in als toeristische attractie. Op de website www.tuktuk-waterreijk.nl zijn verschillende arrangementen en tuktuk tours te vinden.

Innovatief en Milieuvriendelijk

Deze elektrisch aangedreven driewieler uit Azië is een innovatief en milieuvriendelijk vervoersmiddel voor kleine groepen tot 6 personen. De fluisterstille TukTuk zal worden ingezet als vernieuwend toeristisch product in de regio Waterreijk Weerribben-Wieden. Daarnaast fungeert de TukTuk ook als verlengstuk van het openbaar vervoer in de vakantieperiodes en in de weekenden. Zo zal met toeristisch gastheerschap ook de verkeersmobiliteit van het gebied verbeteren.

logo tuktuk waterreijk