Beleef Waterreijk
op een Aziatische manier!

Geruisloos genieten van de Wieden

Geruisloos genieten van het prachtige natuurgebied De Wieden doet u natuurlijk per TukTuk. We starten de dag met een koffie/thee en de lokale bakkersspecialiteit 'Blokzijler Brok'. Na een korte inleiding in het gebruik van de TukTuk rijdt u geruisloos richting Sint Jansklooster. Natuurlijk ontbreekt de luxe picknickmand met streekproducten niet.

rondvaart wieden

Eenmaal aangekomen in 'Klooster' bezoeken we het Natuurmonumenten Bezoekercentrum De Wieden. U vaart mee op één van de open rondvaartboten, waar u onder begeleiding van een natuurgids gewezen wordt op al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Het gebied is namelijk landschappelijk erg gevarieerd. Smalle slootjes verbinden de kleine meertjes, de kolkjes, in het gebied. Hooilandjes, rietlanden en moerasbossen wisselen elkaar af. Deze grote variatie biedt leefruimte voor allerlei planten en dieren. Vele soorten watervogels zoeken hier rust en ruimte.

De dag sluit af met de terugtocht naar De Strandhoeve; alwaar u onder het genot van een hapje en een drankje nog lekker kan napraten over de dag.

€ 68,00 per persoon, inclusief instructie, routebeschrijving, rondvaart, koffie/thee en Blokzijler Brok bij de ontvangst, luxe picknickmand met streekproducten, drankje & hapje na afloop, minimaal 5 personen. Het arrangement duurt +/- 6 uur. In één TukTuk kunnen maximaal zeven personen (inclusief één chauffeur). Chauffeurs dienen ouder te zijn dan 21 en in bezit te zijn van een B-rijbewijs.